Haagse hogeschool over op online boekhouden twinfield

Haagse hogeschool over op online boekhouden twinfield

Haagse Hogeschool over op Online Boekhouden Twinfield

Na een succesvolle pilot werd op donderdag 1 december 2011 de samenwerking tussen Ernst & Young Nederland, de Haagse Hogeschool en Twinfield formeel bekrachtigd. Medewerkers van het accountantskantoor begeleiden studenten van de opleiding Accountancy gedurende een volledige module Twinfield online boekhouden.

De professionals van Ernst & Young geven, onder verantwoordelijkheid van docenten van de Haagse Hogeschool, een onderwijsmodule online boekhouden in Twinfield. Deze module wordt in de eerste twee maanden van ieder schooljaar aan tweedejaarsstudenten gegeven. Het project gaat door de begeleiding van ervaren accountants ook écht leven voor de studenten. Inhoudelijk worden de studenten ook ondersteund door docenten van de Haagse Hogeschool. Deelnemende studenten geven aan dat het zeer motiverend werkt om hetgeen ze geleerd hebben in theorie, nu kunnen toepassen in de praktijk.

Met de Haagse Hogeschool is er wederom een opleidingsinstituut dat kiest voor het online boekhouden met Twinfield. Andere HBO’s, MBO’s en VMBO’s gingen de Haagse Hogeschool voor. Martin Kersten, zelf trainer/docent bij Twinfield: “Voor scholen is het traditionele ‘computer- boekhouden’ op de school zelf lastig, omdat op elke pc het boekhoudprogramma voor studenten moet worden geïnstalleerd en onderhouden. Studenten kunnen dan ook veelal alleen op school aan hun opdrachten werken. Met het online boekhouden van Twinfield hebben scholen geen last meer van die vervelende software installaties, updates en backups. Daarnaast hebben studenten overal vandaan, dus ook vanuit huis, direct toegang tot hun eigen administratie. Bovendien heeft de docent altijd de mogelijkheid om mee te kijken met het werk van de student. Een grote kostenbesparing voor scholen en groot gebruiksgemak voor de studenten en docenten.”

Educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff heeft jaren geleden de voordelen al onderkend en heeft e-learning programma’s opgezet waarbij gebruik gemaakt werd van Twinfield, zoals ‘BV in Balans’ (voor MBO) en ‘LINK2’ (voor VMBO).

Met online boekhouden van Twinfield hebben studenten overal, dus ook vanuit huis, direct toegang tot hun eigen administratie. Bovendien kan de docent altijd meekijken met het werk van de student. Een grote kostenbesparing voor scholen en groot gebruiksgemak voor de studenten en docenten.

Daarnaast zijn er scholen die rechtstreeks gebruikmaken van het online boekhouden van Twinfield. Een school krijgt de beschikking over een eigen Twinfield omgeving in de cloud, waarin in samenspraak met Twinfield de school zelf administraties kan inrichten of gebruik kan maken van het door Twinfield ontwikkelde lesprogramma ‘Twinfield@School’.

Indien gewenst verzorgt Twinfield het aanmaken en klaarzetten van administraties en gebruikerscodes. Docenten hebben toegang tot de administraties van hun studenten en krijgen de maximale Twinfield functionaliteiten, terwijl studenten, afhankelijk van de wens van de school, meer of minder rechten/ functionaliteiten krijgen.

De docenten kunnen echter zelf het aantal functionaliteiten van studenten wijzigen wanneer daar behoefte aan is, bijvoorbeeld bij een zeer goed presterende student.