International Womensday

International Womensday

Ieder jaar, op 8 maart, vindt Internationale Vrouwendag plaats. Een dag waarop we even stilstaan bij de positie van vrouwen in de samenleving. Ieder jaar wordt een thema gekozen, dit jaar is dat ‘vrijheid’. Esmée Berkelaar interviewde salescollega Lilian Aalbers over deze dag en de betekenis van Internationale Vrouwendag om erachter te komen wat Internationale Vrouwendag voor haar voor betekenis heeft.

Wat is jouw rol bij Twinfield?
Ik ben Key Account Manager bij de large MKB accounts. Ik ben begonnen bij Customer Support, daar heb ik 2,5 jaar gewerkt, waar ik veel technische vragen van klanten beantwoordde. Na enige tijd werd me de mogelijkheid geboden om een rol bij inside sales te bekleden, ik wist inmiddels dat ik het klantcontact erg leuk vond, maar dat ik van het hele technische stuk, zoals het doorgronden van XML, minder energie kreeg. Bij sales ben je veel meer bezig met: wat heb je nodig van een boekhoudpakket, waar kunnen we je mee helpen? Waar loop je tegenaan? Hoe ziet jouw business eruit? Je maakt een plan op basis van de behoefte. Ik heb dat met heel veel plezier gedaan. Daarna ben ik 1,5 jaar meewerkend voorman voor hetzelfde team geweest en miste ik het klantcontact. Ik vond het best lastig om het aansturen te combineren. Toen ik gevraag werd voor de rol als Key accountmanager was ik direct enthousiast. In eerste instantie had ik niet direct de ambitie om een buitendienst rol te vervullen, maar de doelgroep sprak me erg aan en ik was al een aantal keer met Remco mee op pad geweest en vond dit erg leuk. Omdat ik dan weer 4 dagen zou gaan werken moest ik er wel even over na denken, maar na uitvoerig beraad met het thuisfront heb ik met veel enthousiasme de baan geaccepteerd. Ik ben erg blij met mijn rol en ik ben trots dat Wolters Kluwer steeds potentie in mij zag en mij uitdaagde voor een nieuwe rol. Ik heb een nieuwe baan, maar wel met dezelfde collega’s.

Hoe belangrijk is international womensday voor jou?
Het voelt eerlijk gezegd een beetje dubbel. Enerzijds omdat ik me als vrouw nooit benadeeld heb gevoeld, ik heb nooit hoeven vechten voor vrouwenrechten. Ik heb altijd gelijke kansen gehad. Ik denk wel dat het goed is om erbij stil te staan. Als de vrouwen in de generaties voor ons niet keihard hadden gevochten had ik hier misschien wel niet gezeten, misschien had ik niet eens mogen werken. Wolters Kluwer heeft een vrouwelijke CEO, dus bij ons zijn de vrouwen zeker goed vertegenwoordigd. Ik heb daarom ook nog nooit het gevoel gehad dat vrouwen andere kansen kregen of anders beoordeeld werden dan mannen. Zeker als jij jezelf positief laat zien in de organisatie.

Hoe sta jij ‘je mannetje’ in een mannenteam?
Ik vind het heel fijn dat ik niet anders word behandeld. Ik werk inderdaad veel met mannen en ik heb dat mijn gehele loopbaan bij Twinfield gedaan. Ik hou er wel van als er af en toe grappen worden gemaakt. Ik werk net zo hard als mijn mannelijke collega’s en ik neem mijn werk heel serieus. Dat is ook wel nodig om serieus genomen te worden, maar dat is voor iedereen zo. Ik heb niet het gevoel dat ik anders behandeld word. Ik heb zelf wel eens het gevoel dat ik iets harder moet werken omdat ik een vrouw ben, maar het is niet zo dat anderen me dat gevoel geven. Ik denk dat iedereen het juist leuk vindt dat er een vrouw in het team zit en ik heb er ook hard voor gewerkt. Er is me ook wel eens verteld dat het juist een voordeel kan zijn. Toen ik nog op support werkte en mensen me aan de lijn kregen, dachten ze wel eens dat doordat ik een vrouw ben, ik over minder kennis beschik. Je hebt dan toch een verrassingselement als vrouw, je kunt positief verrassen met bijvoorbeeld productkennis. Ik zie het echt eerder als een voordeel. Door mijn empathisch vermogen kan ik goed meeleven met klanten en voel ik ze ook goed aan. Doordat ze weten dat ik er voor klanten alles uithaal wat erin zit, accepteren ze het ook wanneer ik op mijn strepen moet staan Het is een leuk team, er wordt hard gewerkt en er is veel humor, dus ik zit echt op mijn plek.

Je bent moeder, kun je het moederschap goed combineren met je baan? Is Twinfield flexibel daarin?
​​Ik heb een flexibele baan en beheer mijn eigen agenda. Ik kan mijn afspraken goed om bijvoorbeeld een doktersafspraak heen plannen. Mocht mijn zoontje ziek zijn en ik heb geen oppas, dan blijf ik thuis. Wanneer jij je verantwoordelijkheid neemt, je targets haalt en geen misbruik maakt van deze vrijheid, zul je er nooit iemand over horen. Ik ben van drie dagen naar vier werkdagen gegaan. Dat was wel even pittig. Ik ben perfectionistisch en leg mezelf snel veel druk op. Ik vind dat ik op tijd moet beginnen en door moet gaan tot ik alles af heb en ik merk dat ik mezelf daarin soms moet remmen. Ik presteer echt niet minder wanneer ik om 8.30 op kantoor ben in plaats van 8 uur en ik kom altijd aan mijn uren. Dat geeft mij de mogelijkheid om nog even met mijn zoontje te ontbijten, waardoor ik veel prettiger aan mijn dag begin.