Phishing – wat te doen?

Phishing – wat te doen?

We zijn op de hoogte van een actieve phishing-poging die momenteel wordt uitgevoerd naar enkele gebruikers en klanten van Twinfield bij accountantskantoren. Gevraagd wordt om in te loggen op een specifieke URL die leidt naar een pagina die vergelijkbaar is met de standaard inlogpagina. Ter herinnering, een phishing-poging houdt in dat cybercriminelen gegevens proberen te achterhalen, met als doel de informatie te gebruiken om toegang te krijgen tot informatie, administraties of zelfs bankrekeningen.

Dit verzoek is niet afkomstig van ons en wordt verzonden door kwaadwillende partijen die uw inloggegevens willen onderscheppen en / of toegang willen krijgen tot uw administratie. We zullen u nooit om uw inloggegevens vragen per telefoon, brief of e-mail.

Als u een e-mail of een telefoongesprek met een ongebruikelijk verzoek hebt ontvangen, stuurt u deze e-mail of informatie over dit telefoontje naar nl-taa-melding@wolterskluwer.com. De beveiliging van uw gegevens heeft voor ons de hoogste prioriteit. We zullen uw rapport vervolgens onderzoeken.

Manier van handelen
Nooit reageren op verzoeken per telefoon of e-mail voor uw inloggegevens: we zullen er nooit om vragen. In geval van twijfel: noteer het nummer, de naam van de beller en geef dit aan ons door via nl-taa-melding@wolterskluwer.com. We raden u aan al uw collega’s die toegang hebben tot Twinfield op de hoogte te stellen van deze benadering met phishing.

Heeft u een oproep ontvangen en heeft u uw inloggegevens ingevoerd op een andere website dan de inlogpagina van Twinfield?
1. Neem dan direct contact met ons op via 033-4677000 en vraag naar Support. We blokkeren dan de toegang tot uw administraties en stellen u in de gelegenheid om een nieuw wachtwoord aan te maken. Ook gaan we uw administratie onderzoeken.
2. Vraag uw systeembeheerder of ICT manager om uw computer te onderzoeken. Mogelijk is er malware (onbetrouwbare software) op uw computer geïnstalleerd toen u op de link klikte.
3. Doe aangifte van phishing bij de politie.
4.Onderzoek of er sprake is van een datalek en overweeg of u moet voldoen aan de meldplicht. Meer informatie hierover leest u op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens..
5. Controleer de crediteur-stamgegevens in uw administratie. Zijn hier wijzigingen in aangebracht? Maak een screenshot en sla deze op en wijzig de informatie zo snel mogelijk. Informeer ons direct via nl-taa-melding@wolterskluwer.com over de wijziging.

Status van deze pagina
Dit is een levende pagina. Updates op bekende informatie worden bovenaan de pagina geplaatst met een datum- en tijdinvoer.