Overstappen naar Twinfield online boekhouden

Overstappen naar Twinfield online boekhouden

Overstappen naar Twinfield is simpel. Wij zetten je huidige administratie(s) vanuit een ander boekhoudpakket of excel snel voor je over. Het enige dat jij hoeft te doen, is het aanleveren van je gegevens.

Snel overstappen

Binnen 1 week is alles overgezet en kun je aan de slag.

Boekhoudpakket of Excel

Overstappen vanuit elk willekeurig boekhoudpakket of Excel.

Geen gedoe

Wij regelen je overstap snel en zonder gedoe.

Wanneer kun je het beste overstappen?

Wanneer kun je het beste overstappen

Overstappen op een ander boekhoudpakket kan het hele jaar door. Denk wel goed na of je in de overstapperiode niet heel druk bent met de btw-aangifte of jaarafsluiting. Een goede periode om over stappen naar Twinfield is de tweede helft van het jaar. Aan het eind van het jaar en begin van het volgende jaar ben je immers véél te druk met het afsluiten van het ene en het opstarten van het nieuwe boekjaar.

Welke gegevens moet je aanleveren?

Welke gegevens moet je aanleveren

Het overzetten van je administratie (conversie genaamd) wordt grotendeels door ons geregeld. Het enige dat we hiervoor nodig hebben, zijn een aantal basisgegevens uit je huidige pakket. Daarmee richten wij jouw nieuwe omgeving voor je in. Je hebt vervolgens toegang tot al je bekende crediteuren en debiteuren. Ook je financiële transacties worden overgezet en zijn dus beschikbaar in je nieuwe boekhoudoplossing.

De gegevens die nodig zijn voor een succesvolle conversie, kun je zonder moeite opvragen bij het overgrote deel van de boekhoudleveranciers in Nederland. Mocht je dit lastig vinden, dan bieden onze consultants telefonische ondersteuning.

Voldoe je na de overstappen nog wel aan de bewaarplicht?

Voldoe je na de overstappen nog wel aan de bewaarplicht

Om controles van de Belastingdienst mogelijk te maken, ben je verplicht de basisgegevens van de administratie zeven jaar te bewaren. De basisgegevens zijn het grootboek, de debiteuren- en crediteurenadministratie, de in- en verkoopadministratie en de loonadministratie.

Bij een conversie kun je al je boekhoudjaren meenemen. Standaard worden de laatste twee jaren meegenomen, maar wat gebeurt er dan met de oudere vijf jaar? Bij de meeste boekhoudpakketten kun je je boekhouding blijven inzien, je kunt er alleen geen wijzigingen meer in doen. Wil je zeker weten dat dit kan, vraag dit dan even na bij de leverancier van je huidige pakket.