Administraties en relatiegroepen

Meerdere administraties en relatiegroepen, hoe beheer ik deze?

Het is mogelijk om in Alure meerdere administraties en relatiegroepen aan te maken. Dit geldt voor zowel Alure – Uren als voor Alure – Financieel. De laatste optie zal tegenwoordig weinig meer worden gebruikt.

Via Mijn Alure – Administratiebeheer zie je twee opties: Relatiegroepen en Administraties.

Administraties en relatiegroepen

Bij de eerste optie zie je de verschillende Relatiegroepen en de omschrijving hiervan. Ook zie je welke relatiegroep de Hoofdrelatiegroep is, in veel gevallen zal dit nummer 1 zijn.

Via de tweede optie, Administratie, kun je zien welke administratie gekoppeld is aan welke relatiegroep. Er kunnen zoals gezegd, meerdere administraties gekoppeld zijn aan dezelfde relatiegroep. Op het tabblad eigenschappen zie je de verdere gegevens en de relatie die gekoppeld is aan de administratie. Is een relatie in meerdere administraties gekoppeld als cliënt/debiteur/crediteur? Dan wordt op het betreffende tabblad een overzicht getoond van alle gekoppelde cliënten/debiteuren/crediteuren met daarbij vermeld welke administratie het betreft.

Administraties en relatiegroepen

Tevens kun je hier de gegevens met betrekking tot de Administratiecode Twinfield invoeren, mocht je van deze optie gebruik maken.