Medewerker aanmaken

Hoe maak ik een nieuwe medewerker aan?

Met het onderstaande stappenplan laten we je zien hoe je een nieuwe medewerker aanmaakt in Alure.

Klik hier om het onderstaande stappenplan te downloaden als PDF

Stap 1. Nieuwe gebruiker in Autorisatie
Ga in Alure Autorisatie naar ‘Start – Gebruikers’ en voeg een nieuwe gebruiker toe. Vul op het tabblad ‘Eigenschappen’ de gegevens in en zet een vinkje bij ‘Client/Server gebruiker’ zodat de nieuwe medewerker met Alure kan werken. In het veld ‘Active Directory user’ kun je eventueel de overeenkomstige netwerk user selecteren. De gebruiker kan dan na het inloggen in het netwerk, Alure starten zonder in te loggen. Je hoeft dit niet in te vullen. De gebruiker kan er bij het inloggen ook zelf voor kiezen door de vraag ‘Windows gebruiker koppelen aan dit account’, bevestigend te beantwoorden. Wanneer je als een andere gebruiker op die PC wilt inloggen moet je direct tijdens het starten van Alure de Ctrl- toets ingedrukt houden. Koppel op het tabblad ‘Groepen’ de nieuwe gebruiker aan één of meerdere groepen afhankelijk van de rechten die de gebruiker nodig heeft in Alure. Als je het filter uitzet, zie je alle mogelijke gebruikersgroepen.

TIP:  Je kunt ook een gebruiker met een vergelijkbare functie/rol dupliceren door de betreffende gebruiker te selecteren en in het lint te kiezen voor ‘Dupliceren’. Hiermee komen de gekoppelde groepen overeen met de gekoppelde groepen van de geselecteerde gebruiker.

Medewerker aanmaken

Stap 2. Nieuwe relatie in Alure
Ga in Alure naar ‘CRM’. Verifieer of in CRM de juiste administratie actief is. Dit dient de eigen kantoor administratie te zijn die gekoppeld is aan de hoofdrelatiegroep. Open de relatielijst (Start – Relatielijst). Wanneer de nieuwe medewerker nog niet als relatie aangemaakt is in Alure, kies je voor ‘Toevoegen’. Kies het juiste ‘Type’ en vul de gegevens in.

Medewerker aanmaken

Stap 3. Nieuwe medewerkers aanmaken
Wanneer de nieuwe medewerker ‘uren’ gaat registreren in Alure, maak je in deze stap een nieuwe medewerker aan voor Alure Uren. Wanneer de nieuwe medewerker geen ‘uren’ gaat registeren kun je verder gaan bij ‘Stap 4’. Kies vanuit de relatiekaart van de medewerker (aangemaakt in ‘Stap 2’) in het lint voor ‘Nieuwe medewerker’. Er wordt een tabblad ‘Medewerker’ toegevoegd. Dit noemen we de ‘Medewerkerkaart’. Vul op het tabblad ‘Eigenschappen’ en de overige tabbladen de gegevens van de medewerker in waaronder de normuren en het tarief van de medewerker.

Medewerker aanmaken

Stap 4. Gebruiker koppelen aan relatie
Ga in ‘Mijn Alure’ naar ‘Gebruikers ’. Selecteer de in ‘Stap 1’ aangemaakte gebruiker. Selecteer op het tabblad ‘Eigenschappen’ de juiste relatie (in ‘Stap 2’ aangemaakt). Selecteer op het tabblad ‘Publicatiegroep’ de publicatiegroepen waar deze gebruiker aan gekoppeld moet worden. Op de overige tabbladen kun je eventueel per ‘organisatieniveau’ aangeven waarvoor de gebruiker geautoriseerd moet worden. Gebruik dit alleen wanneer je af wilt wijken van de ‘standaard’ autorisatie. Controleer eventueel hoe dit ingericht is bij vergelijkbare gebruikers.

Medewerker aanmaken

Stap 5. Nieuwe medewerker kan inloggen
Start Alure opnieuw op en log in met de gegevens van de gebruiker die in ‘Stap 1’ aangemaakt is. Controleer eventueel of de gebruiker de juiste rechten heeft in Alure. De nieuwe medewerker kan nu met Alure werken. Wanneer de nieuwe gebruiker inlogt en bovenin verschijn ‘onbekende gebruiker’, dan is deze medewerker niet aan de juiste relatie gekoppeld in Autor.

Medewerker aanmaken