Gebruikersgroepen

Gebruikersgroepen kunnen vanuit de menuoptie ‘Gebruikersgroepen’ aangemaakt, onderhouden en verwijderd worden.

Het is de bedoeling dat de A_ Gebruikersgroepen en de Gebruikersgroep applicatiebeheer niet aangepast worden. Indien er afwijkende autorisatie wenselijk is, dienen nieuwe autorisatiegroepen gedefinieerd te worden. Wij adviseren om deze autorisatiegroepen qua naamgeving te laten beginnen met een kantoornaam afkorting.

Gebruikersgroepen

In het bovenste deel van het scherm staan de binnen ‘Autorisatie’ aangemaakte gebruikersgroepen. In het onderste deel worden de gegevens van de geselecteerde regel gepresenteerd.

Eigenschappen
In het tabblad ‘Eigenschappen’ dienen voor een gebruikersgroep van belang zijnde gegevens ingevoerd te worden. Hier dient onder meer ingesteld te worden of een gebruikersgroep een Publicatiegroep, een X-Portal-groep of zowel publicatiegroep alsmede X-Portal-groep is.

Gebruikers
In het tabblad ‘Gebruikers’ staat gedefinieerd welke gebruikers onderdeel uitmaken van de geselecteerde gebruikersgroep. Hier kunnen gebruikers aan de geselecteerde gebruikersgroep toegevoegd of verwijderd worden.

Taken
De in dit tabblad aangevinkte taken vormen tezamen de functionaliteit van de geselecteerde gebruikersgroep. Het is mogelijk taken toe te voegen aan een gebruikersgroep of hieruit te verwijderen. Vink hiervoor het vinkje onder ‘Gekoppeld’ in de betreffende regel aan of uit.