Opstarten

De Outlook Connector de eerste keer opstarten

Wanneer de Outlook Connector op de werkplek geïnstalleerd is zal bij het opstarten van Outlook een inlogvenster geopend worden.

Opstarten

Hier dien je in te loggen met dezelfde combinatie gebruikersnaam/wachtwoord als in Alure.

Wanneer je vervolgens kiest voor Inloggen krijg je met onderstaande vraag de mogelijkheid om de windows gebruiker te koppelen aan dit account.

Opstarten

Wanneer je hier kiest voor ‘Ja’ wordt er bij een volgende keer opstarten van Outlook automatisch ingelogd in Alure.
Kies je ‘Nee’, dan dien je bij het opnieuw opstarten van Outlook opnieuw in te loggen waarbij je dan ook de mogelijkheid hebt om als andere gebruiker in te loggen.

Kies je in het inlogvenster voor ‘Annuleren’ dan wordt Outlook geopend zonder connectie met Alure en kan er geen e-mail gearchiveerd worden vanuit Outlook.

Wanneer de Windows gebruiker gekoppeld is aan een account maar je wenst toch ‘eenmalig’ als andere gebruiker in te loggen dan dien je ‘Outlook’ op te starten met de ‘Ctrl’ toets ingedrukt waarbij je aangeeft Outlook niet in veilig modes op te willen starten. Het inlogvenster zal geopend worden waarna je de ‘Ctrl’ toets weer los kunt laten en je in kunt loggen met de gebruikersnaam die je wenst.

Automatisch opstarten

Waarom start de Outlook Connector niet automatisch op?

Wanneer de Outlook Connector niet automatisch opstart kan dat komen doordat Outlook niet snel genoeg opstart. Andere toepassingen worden dan door Windows afgesloten. Dit is aan te passen via de Registry Editor. Het betreft de volgende sleutel:

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOfficeOutlookAddinsAlure.Outlook.2007]
“Description”=”Alure Outlook Connector”
“FriendlyName”=”Alure Outlook Connector”
“LoadBehavior”=dword:00000003
“Manifest”=”C:\Program Files\Innolan\Alure Outlook ConnectorX64\Alure.Outlook.2007.vsto|vstolocal”

Het gaat dan om de ‘LoadBehavior’, deze moet op waarde 3 staan. Waarde 3 staat voor automatisch starten, waarde 2 voor handmatig en waarde 1 voor niet starten.