Alure PDF printer

In Alure kun je gebruik maken van de optie ‘Elektronisch factureren’. Hiermee kun je facturen via PDF printen en deze automatisch in het dossier van de klant plaatsen. Daarnaast kun je documenten uit het dossier omzetten naar PDF. Indien je hier gebruik van maakt, dan kun je een permanente PDF driver installeren op de werkstations van alle gebruikers. Dit hoofdstuk gaat over werkstations met een nieuwe installatie. 7 WOLTERS KLUWER Alure Installatiehandleiding

In de map ‘C:InnolantempAlurePDF’ staat de software voor de PDF printer driver waar Alure gebruik van maakt.

Je kunt ervoor kiezen deze PDF driver te installeren op alle werkstations. Doe je dat niet, dan zal tijdens het afdrukken van facturen naar PDF een tijdelijke driver worden geïnstalleerd die later weer wordt verwijderd. De tijd voor het printen van facturen neemt hierdoor echter wel toe.

Wanneer deze PDF driver al geïnstalleerd is, hoef je deze niet opnieuw te installeren.

De Alure PDF driver kan geïnstalleerd worden door het uitvoeren van ‘Install PDF.exe’.

Hieronder de stappen voor het installeren van een PDF printer:
1. De oude printer de-installeren en bestanden verwijderen (indien van toepassing);
2. De (nieuwe) printer installeren: klik met de linkermuisknop op ‘Install PDF.exe’, druk vervolgens de Shift-toets combinatie met de rechtermuisknop in en kies vervolgens voor ‘Als administrator uitvoeren’ De AlurePDF printer is nu geïnstalleerd, echter nog niet op Innolan geregistreerd, zie de eigenschappen van de printer. Hieronder de stap om dit alsnog voor elkaar te krijgen:
3. De eerste print opdracht moet als Administrator op de PC worden uitgevoerd in Alure, via bijvoorbeeld via Uren > Medewerkers > Urenverantwoording … en dan de PDF knop selecteren na het opvragen van het overzicht.

Alure PDF printer

Als hierna het printen van de aanmaningen nog problemen oplevert, zijn een aantal oorzaken mogelijk:

  • De printer staat niet op poort AlurePDF.
  • Er staat een Caseware printer of andere printer op dezelfde printerpoort.
  • Te weinig gebruikersrechten om onder dat profiel de printer te activeren.
  • Indien je nog gebruik maakt van SQL 2012, dan moet je Amyuni 4.5 installeren.

Alure PDF printer