Aanvragen terugzetten van definitief boekingen naar concept

Het kan voorkomen dat je een boeking per abuis definitief hebt gemaakt terwijl je dat niet wilt. Bijvoorbeeld omdat je nog iets moet corrigeren. Graag zetten we een definitieve boeking voor je terug naar concept. Vul daarvoor onderstaande aanvraag in. De kosten voor het terugzetten van de boeking zijn €65 euro per administratie.

Indien (concept)boekingen onterecht definitief zijn gemaakt, dan kan de status van deze boekingen alleen worden aangepast met behulp van een opdracht. Wij kunnen definitieve boekingen voor je terugzetten naar concept, vul hiervoor onderstaand webformulier in. De kosten voor het terugzetten van de opdracht zijn €65,- per administratie, ongeacht het aantal boekingen.

Let op: niet alle soorten boekingen kunnen worden gewijzigd
De volgende boekingen kunnen we niet terugzetten naar concept:

– Boekingen in de inkoop- en verkoopmodule (blauwe tegels)
– Boekingen in de vaste activa module (blauwe tegels)
– Boekingen die onderdeel zijn van een betaal-/incassorun
– Boekingen die onderdeel zijn van een btw-aangifte
– Boekingen met betrekking tot rekening-courant

Werkwijze
Na ontvangst van de opdracht zullen wij altijd eerst nagaan welke boekingen terug gezet kunnen worden en dit terugkoppelen naar de aanvrager. Pas na deze beoordeling moet de opdrachtbevestiging voor akkoord getekend worden. Na het tekenen van de opdrachtbevestiging zal de opdracht worden uitgevoerd.

Alle andere definitieve boekingen kunnen we terugzetten naar de status concept.
Waar van toepassing passen we ook de status van de aflettering aan.

Boekingen terugzetten van boekingsstatus definitief naar concept

Boekingen terugzetten van boekingsstatus definitief naar concept
* Wij vragen je dit overzicht aan te leveren in Excel. In dit overzicht staan minimaal het dagboek en de boekstuknummers waarvan de boekingsstatus aangepast moet worden naar concept. Download hier een voorbeeld bestand welke je hiervoor kunt gebruiken