Overstapservice Twinfield Boekhouden

Voldoe je na de overstappen nog wel aan de bewaarplicht

Overstappen naar Twinfield is simpel. Wij zetten je huidige administratie(s) vanuit een ander boekhoudpakket of Excel snel voor je over. Het enige dat jij hoeft te doen, is het aanleveren van je gegevens. Hieronder leggen we je uit welke gegevens we kunnen overnemen en hoe je deze kunt aanleveren.

Stap 1

Exporteer je Auditfile

Stap 2

Vul het overstapformulier in

Stap 3

Binnen 5 werkdagen nemen we contact met je op

Deze gegevens worden meegenomen

Vanuit je huidige administratie kunnen we de volgende onderdelen voor je overnemen:

  • Grootboekrekeningen
  • Stamgegevens van de debiteuren en crediteuren
  • De al geboekte mutaties
  • Openstaande postenlijsten
  • Bankrekeningen

Voor de grootboekrekeningen en de stamgegevens van de debiteuren en crediteuren geldt dat we deze 1-op-1 over kunnen nemen uit je huidige boekhouding. Voor het overnemen van de mutaties is het belangrijk om te weten dat we deze niet helemaal 1-op-1 overnemen. Hieronder leggen we uit welke gegevens we niet voor je over kunnen nemen.

Belangrijk! We zetten de gegevens voor je over in de veronderstelling dat de administratie nog niet bestaat en dat hier nog niet in wordt gewerkt. Mocht dit wel zo zijn neem dan contact met ons op, we gaan je data dan namelijk op een andere manier overzetten.

Deze gegevens worden niet meegenomen

Helaas kunnen we deze informatie niet meenemen uit je huidige administratie:

  • Het onderscheid tussen in- en verkoopfacturen vervalt. Alle mutaties die we voor je overnemen worden samengevoegd in het dagboek ‘Conversie’.
  • De sub administratie van de debiteuren en crediteuren nemen we niet voor je mee. Om in Twinfield wel je bankafschriften te kunnen verwerken nemen we de openstaande postenlijsten wel voor je over.
  • In de mutaties nemen we geen btw-codes mee. Als je de administratie door ons laat overzetten kun je de aangifte voor de afgelopen periode niet automatisch, maar alleen handmatig genereren. Het makkelijkste is dus om de administratie over te laten zetten als je de aangifte al hebt gedaan.

Hoe moet je je gegevens aanleveren

Je data mag je aanleveren als een Auditfile. Hiervoor hebben we Auditfiles van het bestandstype .XAF nodig met een versienummer 2.0 of hoger. De openstaande postenlijsten van de debiteuren en crediteuren ontvangen we graag in een Excelbestand.

Belangrijk! Met sommige boekhoudpakketten is het mogelijk om een encryptie voor de Belastingdienst toe te voegen aan de Auditfile. Deze encryptie kunnen wij niet ontgrendelen, dus zet deze niet aan.

Investeringen en details van een conversie

Standaard gelden onderstaande tarieven voor de conversiemogelijkheden:

Type A: € 65,-

Type B: Voorgaand boekjaar + huidig boekjaar € 195,- (nb elk extra boekjaar kost € 195,-)

Type C: Prijs op aanvraag

Omnummering indien van toepassing: € 65,-

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw en per administratie.

Bij een conversie nemen we standaard de al geboekte mutaties van twee boekjaren over naar Twinfield.

Wil je meer weten over de conversie en het gedetailleerde stappenplan? Lees dan verder op onze conversie stappenplan pagina. 

Start de conversie