PKIoverheid certificaat voor XBRL aanvragen

PKIoverheid staat voor de Public Key Infrastructure (PKI). Dit maakt betrouwbare digitale communicatie mogelijk binnen en met de Nederlandse overheid.

De PKIoverheid certificaten worden uitgegeven door certificatiedienstverleners: Trusted Service Providers. Een certificaat kan worden aangevraagd bij een van de drie onderstaande certificaat leveranciers (Certification Service Provider). SHA2 is in Twinfield volledig geïmplementeerd (sleutellengte van 2048-bits).

KPN Certificatiedienstverlening
KPN is een door de overheid goedgekeurde vertrouwensdienstverlener en geeft vijf soorten PKIoverheid certificaten uit. Het certificaat dat in Twinfield geüpload dient te worden is het server certificaat. Voor aanvullende informatie en de aanvraagprocedure: klik hier.

QuoVadis Trustlink BV

.

Het benodigde certificaat is een server (systeem device) certificaat (SSL) met een softwarematige privésleutel. Voor aanvullende informatie en de aanvraagprocedure klik hier.

Digidentity BV

.

Het benodigde certificaat betreft een PKIoverheid certificaat. Voor aanvullende informatie en de aanvraagprocedure klik hier.