Vaste activa module

pro rato afschrijven
uitgebreide functionaliteiten voor slimmere afschrijvingen
modern en intuïtief vormgegeven
registratie voor drie verschillende rapportagedoeleinden (regimes fiscaal, bedrijfseconomisch en commercieel)
automatische correctieboekingen bij speciale beheersfuncties
automatisch rapporteren rechtstreeks vanuit Twinfield
Twinfield wordt voor ondernemer dé bron, met één waarheid

Uitgebreide functionaliteiten voor slimmere afschrijvingen
Eenvoudig splitsen, samenvoegen en herwaarderen van activa
Koppeling tussen de inkoop en het activum
Afschrijvingen volgens verschillende regimes worden in één handige grafiek getoond
De grafiek op de activumstamkaart wordt dynamisch opgebouwd

Beginnen met de vaste activa module

De vaste activa module kent een veelvoud aan mogelijkheden en functionaliteiten. Om ervoor te zorgen dat je de module optimaal kunt inzetten, vind je hier een overzicht hoe je aan de slag kunt en welke scenario’s er zijn om bestaande gegevens in te brengen of te converteren. Neem contact op met je accountmanager om de mogelijkheden te bespreken. Om je te helpen kennis op te doen organiseren we trainingen en webinars en behandelen we de module in de standaardtraining ‘Advanced’.

Download PDF
FAQ

Neem altijd eerst contact op met je accountmanager om de conversie- of importmogelijkheden te bespreken. Zodra je de workshop of webinar ‘Aan de slag met de activa module’ volgt, wordt de nieuwe module ook voor je geactiveerd. De module wordt ook behandeld in de standaard trainingen ‘Advanced’ (voor accountants en boekhouders) en MKB+ (voor ondernemers).

Je kunt je inschrijven voor de webinar of voor een workshop op locatie bij Wolters Kluwer Twinfield in Hoevelaken. De webinar neemt ongeveer 2 uur in beslag, waarna de trainer nog een uur beschikbaar blijft om vragen te beantwoorden. Tijdens de workshop, die drie uur duurt, werk je op een PC in het trainingslokaal van Twinfield. Zowel de webinar als de workshop kosten €100,-.

Het is niet meer mogelijk om met de Activa module in Twinfield Classic te werken. Voor activaregistratie wordt alleen nog de module ter beschikking gesteld die we hier uitlichten. De module kent een veelvoud aan mogelijkheden en functionaliteiten. Om ervoor te zorgen dat je de module optimaal kunt inzetten, organiseren we trainingen en webinars. Neem contact op met je accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.

De vaste activa module die we hier uitlichten wordt de standaard module voor het beheer van activa in Twinfield. De activaregistratie in Twinfield Classic zal op termijn worden uit gefaseerd.

De module kent een veelvoud aan mogelijkheden en functionaliteiten. Om ervoor te zorgen dat je de module optimaal kunt inzetten, organiseren we trainingen en webinars. Neem contact op met je accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je recentelijk een Advanced certificering training gevolgd dan heb je daar kennis gemaakt met de nieuwe vaste activa functionaliteit. De functionaliteit kan dan voor je worden aangezet. Neem hiervoor contact op met je accountmanager. Heb je nog geen kennis van de nieuwe module dan kun je een workshop of online-webtraining volgen.

Het programma van webinar en workshop is globaal: het aanzetten van de regimes functionaliteit, het inrichten van de module, investeringen vastleggen en het verwerken van activaprocessen zie training.

Ja dit is mogelijk per administratie met behulp van de Activa import functionaliteit. Voor het converteren van meerdere administraties kun je contact opnemen met je accountmanager om de mogelijkheden van consultancy te bespreken.

Je kunt gewoon halverwege het boekjaar starten met de nieuwe materiele vaste activa en toch een activastaat voor het hele jaar krijgen. Er moet dan wel een aantal dingen ingeregeld worden, dit is afhankelijk van hoe de activa boekingen nu in Twinfield staan.
1. Je werkt al met de vaste activa in Twinfield Classic.
Geboekte activa mutaties worden teruggeboekt en vanuit de nieuwe materiele vaste activa worden de afschrijvingen voor het gehele jaar opnieuw geboekt. Zodoende bevatten de activa-overzichten alle gegevens van het hele jaar.
2. Je hield de vaste activa extracomtabel bij en maakte periodiek een memoriaal boeking van de afschrijvingen.
Indien er conceptboekingen van afschrijvingen zijn worden deze verwijderd en opnieuw geboekt vanuit de nieuwe materiele vaste activa. Zijn afschrijvingsboekingen definitief dan moet er via een memoriaal een tegenboeking gemaakt worden en worden alsnog vanuit de nieuwe materiele vaste activa module boekingen gemaakt. Zodoende bevatten de activa-overzichten alle gegevens van het hele jaar.