Wat verandert er?

De manier van inloggen in Twinfield Boekhouden gaat veranderen

Dit gaat alle gebruikers aan in 2020, het jaar waarin we onder andere de nieuwe richtlijnen voor het betalingsverkeer (PSD2) in onze software zullen introduceren. Deze PSD2-functies vereisen multifactor authenticatie (MFA), een extra beveiligingsmethode. Het Wolters Kluwer Account biedt je de mogelijkheid om multifactor authenticatie te gaan gebruiken.

De nieuwe inlogmethode wordt geactiveerd per Twinfield-omgeving. Deze overgang zal in een aantal stappen plaatsvinden. Deze stappen laten we je hieronder zien.

Voor SSO gebruikers is een apart migratietraject ontwikkeld. Deze gebruikers ontvangen bericht over hun specifieke situatie. 

Inloggen met je e-mailadres

Op dit moment log je bij Twinfield in met een gebruikersnaam, wachtwoord en omgevingsnaam. De gebruikersnaam moet worden vervangen door je e-mailadres en je maakt een nieuw wachtwoord aan.
Je e-mailadres wordt onder andere gebruikt voor het (opnieuw) instellen van je wachtwoord. Gebruikers hoeven hiervoor geen contact meer op te nemen met de beheerder van de Twinfield-omgeving.

Hulp en ondersteuning

We gaan je uitgebreid helpen met deze overgang naar het nieuwe Wolters Kluwer Acccount! Accountants bieden we op deze pagina voorbeeldbrieven en e-mailteksten aan voor je klanten, en we organiseren webinars waarin je vragen kunt stellen over deze overgang.

 

Bekijk de video
Bekijk het stappenplan
Twinfield inloggen
Stap-voor-stap

Stap 1: Klanten informeren

Vanaf nu kun je als accountant of administrateur jouw medewerkers en klanten informeren dat de gebruikersnaam zal worden vervangen door een e-mailadres. Over een maand kun je de eerste medewerkers en klanten gaan uitnodigen. Op deze pagina vind je informatie die je kunt gebruiken om klanten te informeren.

Stap 2: Klanten uitnodigen

Vanaf dit moment kun je als beheerder van een Twinfield Boekhouden-omgeving jouw medewerkers en klanten uitnodigen vanuit het gebruikersbeheer. Het is dan wel zaak dat je actuele e-mailadressen van klanten hebt.
Tip: Ga eerst zelf over met je collega’s, zodat je vragen van je klanten kunt beantwoorden. Werk je samen met een ondernemer die regelmatig zijn wachtwoord vergeet? Nodig hem snel uit!

Stap 3: Alle klanten kunnen over

Wie vanaf dit moment inlogt met een gebruikersnaam krijgt een pop-up melding te zien, waarmee je direct het Wolters Kluwer Account kunt aanmaken. Je kunt deze pop-up melding wegklikken, en als je eenmaal inlogt met je e-mailadres zul je geen pop-up melding meer zien.

Stap 4: Alle klanten moeten over

De pop-up melding wordt nog steeds getoond als je inlogt met je gebruikersnaam, maar je kunt deze niet meer wegklikken. Je moet nu over op de nieuwe inlogmethode.

We helpen je graag
Ondersteuning

Voor jouw accountants- of administratiekantoor hebben we White Label voorbeeld communicatie gemaakt waarmee jij je klanten makkelijk kunt informeren.

Download klantbrief
Download e-mail tekst
Download nieuwsbrief tekst
Information in English
White label e-mail text in English

Bekijk onze video waarin we het stap-voor-stap uitleggen.

Bekijk onze Knowledge Base over dit onderwerp.

Heb je toch meer hulp nodig bij deze nieuwe manier van inloggen, volg dan het webinar of neem contact op met onze deskundige support medewerkers.

Webinar

Speciaal voor de nieuwe manier van inloggen hebben we een interessant webinar samengesteld voor omgevingsbeheerders. Hierin behandelen wij de volgende punten om je optimaal voor te bereiden op dit proces:

  • Waarom het Wolters Kluwer Account
  • Stappenplan uitrol Wolters Kluwer Account.
  • Hoe ondersteunt Twinfield in de communicatie naar jouw klanten / collega’s?
  • Live demo: hoe nodig ik mijn klanten / collega’s uit en hoe verloopt het migratieproces. Naast de presentatie is er ook ruim voldoende tijd voor het stellen van vragen. Meld je direct aan voor een webinar.