Wolters Kluwer neemt Basecone over

Wolters Kluwer neemt Basecone over

Wolters Kluwer Tax & Accounting maakt vandaag de overname bekend van Basecone, een in Nederland gevestigde aanbieder van digitale documentverwerkingssoftware voor accountants en ondernemers. Deze overname betekent een uitbreiding van en aanvulling op het bestaande aanbod van Wolters Kluwer op het gebied van geavanceerde softwareoplossingen voor accountants en financiële professionals in het MKB in alle West-Europese markten waarin de onderneming actief is.

Basecone gaat deel uitmaken van de Europese activiteiten van Wolters Kluwer Tax & Accounting, wereldmarktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Basecone is een volledig SaaS (Software as a Service) gebaseerde oplossing.

“Wolters Kluwer versterkt met de acquisitie van Basecone haar positie als Europese marktleider in informatie- en softwareoplossingen voor financiële professionals en het MKB,” aldus Henri Van Engelen, Managing Director van Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe. “We breiden ons aanbod uit van geavanceerde accounting software en blijven investeren in verdere doorontwikkeling van Basecone en ons bestaande portfolio. Hiermee benadrukken we onze positie als enige bedrijf dat zowel content- als softwareoplossingen levert aan accountants en kleine en middelgrote ondernemingen op de Europese markt.”

“We zijn zeer verheugd met dit samengaan met Wolters Kluwer,” zegt Vincent van Renesse van Duivenbode, managing director bij Basecone. “Door onderdeel van Wolters Kluwer te worden kunnen we ons blijven doorontwikkelen en onze positie in onze thuismarkt en in de Europese markt versterken. Onze ambitie is om de beste toepassing te leveren op het gebied van digitale documentverwerking in Europa. Dankzij het mondiale bereik en het commitment van Wolters Kluwer kunnen we het productaanbod en de SaaS-diensten van Basecone verder versterken en uitbreiden”.

De precieze voorwaarden waaronder de overname plaatsvindt, worden niet bekendgemaakt.