Reactie op artikel over boekhoudprogramma Exact in Financieele Dagblad

Reactie op artikel over boekhoudprogramma Exact in Financieele Dagblad

Op maandag 25 september, bracht het FD (Financieele Dagblad) een artikel over het online boekhoudprogramma van Exact. De kop van het artikel is ‘boekhoudprogramma kan adressen van klanten en medewerkers doorgeven aan Exact’. In de inhoud van het artikel meldt het FD dat het gaat het om gegevens van gebruikers die in de boekhouding zijn opgeslagen, zoals klant- en medewerkercontactgegevens, die door Exact (kunnen) worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

Wolters Kluwer heeft voor het online boekhoudprogramma Twinfield het keurmerk Zeker-OnLine. Onze software en procedures worden periodiek geaudit, onder andere door BDO Audit & Assurance BV, en we zijn mede-initiatiefnemer van het keurmerk Zeker-OnLine. Om het keurmerk te mogen voeren, moet je langdurig bewijzen aan de eisten van een stevig normenkader te voldoen. De Twinfield software voldoet al jaren aan dit normenkader.

Veiligheid is een kernwaarde

Wolters Kluwer heeft (data- en systeem) veiligheid als een van de kernwaarden voor de online diensten. Dat betekent dat wij data van onze gebruikers nimmer ter beschikking stellen aan derden. We slaan deze klantgegevens veilig en versleuteld op en gebruiken e-mailadressen van onze gebruikers alleen voor servicegerichte mededelingen over het product, zoals informatie rondom releases en onderhoud, inhoudelijke informatie over productverbeteringen en evenementen waarbij de Twinfield online boekhouddienst centraal staat. Wij maken nooit gebruik van data van onze klanten voor marketingdoeleinden.